Posljednji dah, Robert Bryndza

Naslov: Posljednji dah                            
Autor: Robert Bryndza
Broj stranica: 326
Cijena : 99,00 kn
Izdavač: Znanje
Moja ocjena: 10/10


Roberta Bryndzu pratim od kad sam pročitala Ženu u ledu i radujem se svakom idućem nastavku o detektivki Eriki i njezinom timu. Bryndza nam u svakom nastavku otkrije još ponešto o likovima, ali nikad ne izostavi puno uzbuđenja, napetosti i neočekivanih preokreta. Slobodno mogu reći da su mi njegovi romani jedni od boljih trilera koje sam čitala.

Četvrti nastavak započinje pronalaskom tijela mlade žene koja je brutalno ubijena i ostavljena u kontejneru za smeće. Erika ponovno nema mjesto u istražnom timu, ali to ju ne spriječi u tome da prva prepozna sličnost ovog slučaja s drugim, neriješenim slučajem u kojem je mlada žena ubijena na gotovo isti način.

Uskoro će ubojica odabrati i svoju treću žrtvu, a Erika i njezin tim moraju jako brzo reagirati i zaustaviti serijskog ubojicu. Kreće napeta potraga za muškarcem koji vješto skriva svoje tragove, a nove žrtve pronalazi na društvenim mrežama, zavodeći ih pod lažnim identitetom.

Erika ponovno osvaja svojim čvrstim karakterom i borbenošću, stavljajući žrtve uvijek na prvo mjesto. Ona ne bira način kako otkriti ubojicu i u tome nikada ne griješi. Nerijetko svoj život stavlja na kocku zbog drugih, ali zato ima svoj tim koji je uvijek uz nju. Ovoga puta Bryndza je u priču ubacio i malo strasti koja se razvija između Erike i kolege Petersona i to je upravo ona vrsta uzbuđenja koja je do sada nedostajala u cijeloj priči.

Genijalan četvrti nastavak, još genijalnijeg autora! Bryndza piše tako dobro da ne znate biste li knjigu pročitali što prije ili što sporije i dulje uživali u njoj. 😊 Kako god okrenete, bit će vam žao kad dođete do posljednje stranice. Kad pomislite da njegovi romani ne mogu biti bolji nego što jesu, on dokaže suprotno novim nastavkom. Još bolji slučajevi, još luđi ubojice, još napetije i još zanimljivije! Još jedan roman odličnog zapleta, naglih preokreta i još boljeg završetka.

Ako ima netko da nije čitao prva tri nastavka, ni sada nije kasno da se ubacite, ali je naprosto šteta propustiti tako dobre knjige pa ja svakako preporučam da krenete od početka. Vjerujte, veselit ćete se svakom idućem nastavku, a Erika će postati vaša omiljena detektivka. 😉

Primjedbe