Ona između nas, Greer Hendricks i Sarah Pekkanen

Naslov: Ona između nas                        
Autor: Greer Hendricks i Sarah Pekkanen
Broj stranica: 356
Cijena : 99,00 kn
Izdavač: Znanje
Moja ocjena: 7/10


Dvije autorice donose psihotriler Ona između nas, najavljivan kao šokantno i neočekivano štivo koje će vas ostaviti bez teksta. Nažalost, meni se to s ovom knjigom nije dogodilo. Neosporno tvrdim da su naslovnica i sažetak knjige više nego intrigantni i da će vas jako brzo zainteresirati, no moj interes za ovom knjigom prilično je brzo splasnuo. 😞

Autorice nas polako uvode u radnju, izmjenjujući poglavlja o dvjema ženama; bivšoj Richardovoj supruzi i njegovoj sadašnjoj zaručnici. Dok početak knjige ostavlja dojam već viđenog psihotrilera u kojem bivša žena proganja njegovu novu odabranicu, vrlo brzo će se pokazati da je ova knjiga puno više od toga. Ipak, nedovoljno da me očara kako sam očekivala.

Usprkos zamršenom zapletu i prilično zanimljivim likovima, ova knjiga na mene nije djelovala šokantno i opsesivno, kako njena naslovnica obećava. Za neke dijelove knjige imala sam osjećaj da se ponavljaju, a za neke da su nepotrebno rastegnuti. Onog trena kad se u knjizi dogodio obrat i kad se pojavila treća žena, tu sam počela gubiti volju za čitanjem. Pretjerano zamršenom radnjom i skakanjem iz jedne priče u drugu knjiga mi je postajala naporna. Čitam ju i tužno gledam u hrpu knjiga koje kod mene čekaju svoj red na čitanje, imajući osjećaj da s ovom pomalo gubim vrijeme.

Uz knjigu su me ponajviše držali likovi koji su psihološki dobro obrađeni i vjerno prikazani, ali sama tema i situacije u knjizi činile su me pomalo zbunjenom jer u jednom trenu više nisam znala koja žena je koja. Moguće je i da ja nisam bila dovoljno skoncentrirana na knjigu i možda bi se moje mišljenje promijenilo da ju pročitam još jednom i shvatim ono što mi je ostalo nerazjašnjeno, ali me knjiga iskreno nije dovoljno zainteresirala da bih joj dala još jednu priliku.

Imam osjećaj da je ovo već deseta knjiga ove godine u kojoj je glavni lik žena koja zbog lagane psihičke nestabilnosti i alkohola ni sama ne zna što je umislila, a što se stvarno dogodilo. Također, nasilje, neuzvraćena ljubav, teško djetinjstvo i nezaboravljena prošlost – sve se to spominje u ovoj knjizi, a to svakako nije ništa novo i nešto o čemu niste čitali u zadnjem ili predzadnjem psihotrileru kojeg ste čitali.

Unatoč neočekivanom završetku koji je prilično razjasnio stvari, najviša ocjena koju mogu dati ovoj knjizi je mlaka sedmica. Pročitala sam puno, puno boljih psihotrilera i po meni ova knjiga nije zaslužila da ju se uspoređuje s Djevojkom u vlaku ili bilo kojim sličnim bestselerom.

Primjedbe