Sanjari i borci, Ingrid Divković

Naslov: Sanjari i borci              
Autor: Ingrid Divković
Broj stranica: 312
Cijena : 99,00 kn
Izdavač: Stilus
Moja ocjena: 10/10

Knjige od Ingrid nisu od onih koje pročitate jedanput i vratite na policu ili proslijedite prijateljici. Njene knjige želite imati sa sobom uvijek i svugdje. Njene tekstove želite čitati često; onda kad ste sretni, tužni, zaljubljeni, izgubljeni, emotivni, ostavljeni, zadovoljni, na početku novog dana ili prije spavanja – baš uvijek.

Ingrid nam predstavlja svoju četvrtu knjigu, zbirku tekstova podijeljenih na šest cjelina. U svojim tekstovima Ingrid priča o raznim temama, najčešće su to ljubav i međuljudski odnosi, ali ima tu priče i o (ne)prijateljima, obitelji, poslu, gradu u kojem živi, osobnom rastu, promjenama, seksu, novcu, (ne)uspjehu, strahovima i mnogim drugim temama.

Autorica ima moć da kroz svoje riječi postane vaša najbolja prijateljica. Ona daje utjehu, ali i kritiku, suosjećanje i neizmjernu ljubav. Ona je samosvjesna žena u svijetu u kojem su mnogi izgubljeni, ona je snažna, ali istovremeno ne skriva svoju krhkost. Ingrid nas ponovno uči da nas u svemu treba voditi ljubav, ali da ju isto tako ne treba prosipati pred onima koji to ne zaslužuju.

Njeni tekstovi će vas nekada duboko pogoditi i osvijestiti, a ponekad pomilovati i utješiti. U ovoj knjizi Ingrid ponovno otvara svoju dušu čitateljima, otkriva svoje osjećaje, priznaje svoje dobre i loše strane, očekujući to i od nas. Njene riječi naprosto žive ljubav; ona jasno ističe kako trebamo živjeti srcem. Ljubav prema sebi, prema drugome, prema poslu kojeg radiš, prema gradu u kojem živiš – baš u svemu treba biti ljubav i tek onda živimo potpuno i istinito.

Možda će njene riječi ponekad biti bolne zbog toliko istine u njima, a opet na baš takve riječi i trebaju da nas ošamare, probude, osvijeste, potapšaju, zaliječe i kažu da će sve biti dobro. Od Ingrid uvijek možete puno naučiti čitate li njene tekstove otvorena srca i uma. Svojim riječima ona brzo i jednostavno dopire do naših najdubljih osjećaja. Njene riječi pomažu kada ste izgubljeni, miluju kada ste tužni, slave zajedno s vama kada ste sretni.

Ne želim previše duljiti s recenzijom; u Ingridinim tekstovima treba uživati, a ne pričati o njima. Vjerujem da će svaki čitatelj drugačije doživjeti riječi od Ingrid, u nekima se pronaći manje, u nekima malo više, ali svakako tvrdim da je ovo obavezno štivo za sve žene, emotivne i samosvjesne, one koje u svemu vodi srce i koje sve čine srcem.


Primjedbe