Sila prirode, Jane Harper

Naslov: Sila prirode                  
Autor: Jane Harper
Broj stranica: 317
Cijena : 119,00 kn
Izdavač: Profil
Moja ocjena: 10/10


Nakon pročitane Suše pitala sam se je li to samo hit prvijenac, kako kod nekih autora to biva, ili će nas Jane Harper pozitivno iznenaditi i novim romanom. Nakon što sam pročitala Silu prirode, potpuno me uvjerila da je to njen način pisanja i dokazala kvalitetu svojih romana.

Toliko smo željno iščekivali ovaj nastavak da smo svi vjerojatno stotinu puta proguglali ovaj roman i već znamo napamet da priča prati pet žena koje odlaze na team building na područje gorja Giralang. Željela bih vas, bez puno prepričavanja same radnje, uvući u samu knjigu i pokazati koliko je vrijedna čitanja. Zaista sam se radovala ovom romanu, a on je u potpunosti zadovoljio moja očekivanja.

Pet žena će se naći izgubljene u divljini, a nekoliko stvari otići će u krivom smjeru. Umjesto da se udruže i tako lakše pronađu pravi put, one kao da sve rade jedna protiv druge, odlazeći tako sve dalje i dalje u pogrešnom smjeru. Kada se nakon par dana uspiju vratiti na dogovoreno mjesto sastanka, jedna od njih će nedostajati. Gdje je Alice i što joj se dogodilo, pokušat će saznati federalni agent Aaron Falk i njegova nova partnerica Carmen.

Autorica savršeno opisuje odnos između ovih pet žena, od kojih svaka krije svoje sitne tajne. Neće proći dugo vremena dok stvari ne krenu naopako i žene se izgube u divljini. Svakim satom njihov odnos je sve zategnutiji, a one kao da pokušavaju jedna drugu okriviti za sve što je pošlo krivo. Šuma kao da im se približava dok se vremenski uvjeti pogoršavaju, prijeti im hladnoća i kiša, a one su sve dalje od pravog puta. Što se dogodilo na putu do mjesta sastanka i gdje je završila Alice, autorica će nam kriti sve do samog završetka, a on će naravno biti neočekivan i silovit.

Jane Harper me ponovno očarala detaljnim opisima izrazito zanimljivih likova i još zanimljivijih međuljudskih odnosa. Jeziv, mračan i nepredvidiv, ovaj roman ponajprije govori o surovom preživljavanju u divljini i o tome koliko ljudi mogu biti sebični kada postanu uplašeni za vlastiti život.

Rijetko koji autor može toliko jako dočarati atmosferu kao što to može Jane Harper. Dok čitate, sve ono što okružuje likove, baš kao da se nalazi i oko vas. Zatvorite li oči na trenutak, ispred vas će biti šuma, osjetit ćete miris kiše, čuti zvukove divljine, a na koži osjetiti hladnoću. Zato se što prije uhvatite ove knjige i uživajte u njenoj napetosti i mračnoj atmosferi. Autorica nam je i u ovom romanu pokazala svoju pripovjedačku snagu i malo je reći da se veselim trećem nastavku. 😊

Primjedbe