Nijemi vrisak, Angela Marsons

Naslov: Nijemi vrisak               
Autor: Angela Marsons
Broj stranica: 364
Cijena : 99,00 kn
Izdavač: Mozaik knjiga
Moja ocjena: 8/10

Knjigu možete kupiti ovdje.


Ovi tmurni, jesenski dani meni su uvijek idealni za čitanje krimića i trilera, pa evo jednog kojeg vam svakako preporučam. Engleska spisateljica Angela Marsons donosi nam serijal krimića o inspektorici Kim Stone, a Nijemi vrisak prvi je u nizu, a ujedno i roman prvijenac ove autorice.

Angela Marsons ostvarila je veliki uspjeh svojim prvim romanom koji je 2015. godine prodan u milijun primjeraka. Nakon prvog romana, autorica nastavlja pisati o inspektorici Kim, a od ove godine roman je dostupan i na hrvatskom jeziku u izdanju Mozaik knjige. Nadam se da na drugi dio nećemo morati dugo čekati. 😊

Autorica donosi krimi-triler priču o nizu jezivih ubojstava povezanih s napuštenim domom za nezbrinutu djecu u mjestu Black Country. Ubojstva se događaju jedno za drugim, dok istodobno na zemljištvu doma bivaju pronađeni ljudski ostaci. Jesu li ubojstva u sadašnjosti povezana s događajima u prošlosti, pokušat će otkriti inspektorica Kim Stone.

Priča je složena i slojevita, a gotovo svaka stranica donosi nove zavrzlame. Kako bi ubojicu zaustavila što prije, Kim neće posustati pred ičim, čak ni kada treba riskirati vlastiti život. Malo pomalo otkrit ćemo da i Kim ima tajne iz prošlosti koje vješto skriva od drugih, ali i od same sebe. No da bi uhvatila serijskog ubojicu, Kim će se morati suočiti prvenstveno sa svojom prošlosti.

U knjizi me se dakako najviše dojmio lik Kim Stone. Autorica je stvorila snažan ženski lik koji prevladava u knjizi, ne boji se nikoga i ničega, netipična je žena koja je, obzirom na svoju prošlost, imala velike potencijale postati nitko i ništa, a ona je ipak uspješna inspektorica. Ona zna što znači živjeti po domovima i biti odbačen, stoga ovaj slučaj prihvaća pomalo i osobno, a učinit će sve kako bi otkrila osobu koja je zlostavljala i ubijala djevojke u domu.

Priča je zanimljiva, brza, na nekim dijelovima mučna i teško probavljiva pa ju ne preporučam osjetljivijim čitateljima, ali će zato ljubitelji trilera doći na svoje. Izvanredan zaplet, šokantan završetak, zanimljivi likovi, zapanjujući događaji koji će vas zastrašiti i tajne koje neprestano izlaze na vidjelo; samo su neke od kvaliteta ovog romana. 

Primjedbe