Sve što želiš da budem, Mindy Mejia

Naslov: Sve što želiš da budem                          
Autor: Mindy Mejia
Broj stranica: 279
Cijena : 29,90 kn
Izdavač: Znanje
Moja ocjena: 10/10


Tri fantastična pripovjedača i tri međusobno isprepletene priče koje će nam prikazati posljednju godinu života sedamnaestogodišnje Hattie. U travnju 2008. godine Hattie je pronađena mrtva u napuštenoj staji u rodnom gradiću Pine Valleyju. Djevojka je izbodena nožem, a njeno lice je unakaženo. Sve se dogodilo u večeri nakon kazališne premijere u kojoj je Hattie igrala glavnu ulogu.

Priču će rekonstruirati Hattie kao glavna pripovjedačica, lokalni šerif Del Godman koji će istraživati ubojstvo te Peter, profesor u gimnaziji koju je Hattie pohađala. Sva tri stajališta pripovjedača sjedinjuju se u priču o djevojci koja je cijeli svoj život bila upravo ono što su drugi od nje očekivali; poslušna kći, odlična učenica, ljubazna prodavačica u lokalnoj apoteci te izrazito darovita kazališna glumica.

Kako se priče raspliću, sve ćete bolje upoznavati Hattie i neće proći puno vremena dok shvatite kako ona nije bila samo dobra glumica u kazalištu nego je odlično glumila cijeli svoj život. Iako na prvi pogled ostavlja dojam tinejdžerice koja po prvi puta otkiva ljubav, ubrzo će pokazati kako se radi o pomalo proračunatoj djevojci koja je u potpunosti svjesna svoje ljepote pa svoju seksualnost koristi kako bi pridobila pažnju muškog roda.

Pine Valley nije bio dovoljno velik za sve njene snove. Odmah poslije mature planirala je pobjeći u New York i tamo ostvariti glumačku karijeru. No netko ju je u tome spriječio. Tko je imao motiva ubiti Hattie?

Jako dobar zaplet, ubojstvo već na početku knjige, puno neočekivanih obrata, zanimljivi likovi – samo su neki od opisa ovog napetog romana. Priča je ovo o djevojci koju je ljubav odvela u smrt i muškarcu koji je zbog požude prema pogrešnoj osobi uništio mnoge živote oko sebe. Čitajući, u jednom ćete trenutku zasigurno zateći sami sebe kako navijate za ljubav koja je pogrešna i koja se nikako nije smjela dogoditi.

Poglavlja kombiniraju prošlost i sadašnjost i tako priču čine još zanimljivijom. Od početka do kraja knjiga je nabijena emocijama, strastima, krivnjom, grijesima, čežnjom, strahom, a moralne dvojbe likova jako su dobro opisane. Odlično su prikazana psihička stanja likova, njihove borbe sa samima sobom i grijesima koje čine. Ovo je knjiga koja vas čini gladnima čitanja, a stranice samo okrećete i okrećete, istodobno jednako priželjkujući kraj i žaleći što uopće mora doći kraj ovako fantastičnoj knjizi. Meni je ova knjiga čista desetka i svakako ju preporučam, naročito ljubiteljima psiholoških trilera i zamršenih priča.

Primjedbe

  1. Odlicna recenzija,jako mi se svidja,jer obozavam trilere/krimice i uglavnom njih citam :) ova knjiga ceka red na polici za citanje,al nakon citanje ove recenzije morat cu pozuriti sa citanjem ove knjige :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Knjiga je stvarno odlična, preporučam svakako. Nemojte da dugo stoji na polici! :)

      Izbriši

Objavi komentar