Moj (ne tako) savršeni život, Sophie Kinsella

Naslov: Moj (ne tako) savršeni život                
Autor: Sophie Kinsella
Broj stranica: 329
Cijena : 89,00 kn
Izdavač: Znanje
Moja ocjena: 8/10


Ona je Cat Brenner, živi u gradu svojih snova – Londonu, radi u poznatoj firmi Cooper Clemmow, bavi se brendingom – smišljanjem imena i loga za proizvode. Ima super prijatelje, česte izlazi i sve to redovito prikazuje na svom Instagram profilu. OK, možda nije sve baš točno tako, ali zasigurno će uskoro biti.

Sada istinita verzija: ona je Katie Brenner, tek se zaposlila u firmi Cooper Clemmow kao administratorica, živi u iznajmljenom stanu s još nekoliko cimera i sve ono što prikazuje na svom Instagram profilu si uopće ne može priuštiti. Na posao putuje satima jer stan koji bi bio bliže poslu nije u mogućnosti plaćati. No sve je ovo samo privremeno. Katie čvrsto vjeruje kako će ju njena šefica Demeter unaprijediti, čim uhvati vremena s njom podijeliti sve svoje genijalne ideje. Život s Instagrama uskoro će postati stvarnost.

Kako je Katie zadnja zaposlena u ovoj firmi, tako će nažalost biti prva koja će dobiti otkaz kada Demeter dobije zadatak rezanja troškova. Njen život s Instagrama sada se čini sve udaljenijim, no sigurno će kroz par mjeseci naći novi posao. Do tada će biti u svom rodnom gradu Somersetu i pomagati ocu oko pokretanja posla na njihovoj farmi. Tamo će igrom slučaja dobiti priliku osvetiti se bivšoj šefici koja ju je tako hladnokrvno otpustila.

Zabavna priča o mladoj ženi koja isprva samo želi uspjeti u Londonu, no zahvaljujući raznim situacijama s kojima se susreće, shvaća što je u životu zaista bitno. Kada dobije priliku bolje upoznati svoju bivšu šeficu, Katie napokon uviđa da ničiji život nije savršen, pa čak niti Demeterin.

Duhovito štivo koje će vas nasmijati, ali istodobno i potaknuti na razmišljanje o tome koliko smo zapravo podređeni modernom životu, tehnologiji, društvenim mrežama i užurbanoj svakodnevici, koliko smo zapravo opsjednuti materijalnim stvarima od kojih često ne vidimo što je zapravo vrijedno u našem životu.

Zabavna i vrckava priča koja se brzo čita, zanimljivi likovi, smiješne scene, ljubavne dvojbe, tipični obiteljski problemi i još puno toga u knjizi idealnoj za čitanje na plaži. Zasigurno će vam izmamiti osmijeh na lice i popraviti raspoloženje!

Primjedbe