U neposrednoj blizini, Linwood Barclay

Naslov: U neposrednoj blizini              
Autor: Linwood Barclay
Broj stranica: 355
Cijena : 129,00 kn
Izdavač: Vorto Palabra
Moja ocjena: 8/10


Naizgled obična obitelj Cutter živi mirnim životom u gradiću Promise Falls na sjeveru države New York. Njihova kuća smještena je u mirnoj ulici, pedesetak metara udaljena od prvih susjeda, obitelji Langley. Njihovu svakodnevicu u potpunosti će pomutiti stravičan zločin koji će se jedne ljetne večeri dogoditi u kući njihovih susjeda. Naime, netko je usmrtio sve članove ove obitelji.

Unoseći strah i nemir u susjedstvo, ovaj će zločin pokrenuti niz događaja i pitanja. Je li ubojica slučajno odabrao ovu obitelj ili su Langleyjevi nečime izazvali ubojicu? Kakve tajne krije ova obitelj i čime su zaslužili ovako tragično skončati? Jesu li samo jedni u nizu ili je ubojica možda pogriješio kuću?

Ova tragedija ponajviše je pogodila njihove prve susjede; Jima, Ellen i njihova sina Dereka. Iako se čini nemogućim da se ubojica vrati u isto mjesto, obitelj Cutter strahuje za svoju sigurnost i njihov život nakon ovoga više nije isti. Ubrzo će se suočiti s otkrivanjem tajni u obitelji Langley i otkriti kako svoje susjede gotovo i nisu poznavali. No i obitelj Cutter krije svoje tajne, a kada se one počnu otkrivati, ubojica će ponovno pokazati zube.

Intenzivno ćete doživjeti raspad sistema u obitelji Cutter jer će strah i nemir biti jači od njihovog zajedništva i ljubavi. Hoće li opstati i vjerovati jedni drugima ili će ih ova tragedija u potpunosti razoriti, otkrit ćete sami. Zanimljivi i neobični karakteri, napeta priča, tragedija koja unosi strah i trepet u svakodnevni život jedne naizgled obične obitelji, savršen su recept za dobar triler koji će vas držati budnima do kasno u noć. Događaji se redaju jedan za drugim, nema stranice koju ćete čitati i dosađivati se, a kako se kraj bliži tako će tajne isplivati jedna za drugom.

Osim članova obitelji Cutter, pojavljuje se još puno zanimljivih likova: gradonačelnik Randy i njegov bahati vozač Lance, Jimov pomoćnik Drew, policajac Barry Duckworth, Ellenin šef Conrad i njegova supruga Illeana, Derekova djevojka Penny i mnogi drugi. Sve u svemu, jako puno zanimljivih karaktera koji će prilično začiniti cijelu priču.

Hoće li Cutterovi uspjeti prebroditi ovu tragediju i otkriti ubojicu ili će i sami upasti u njegovu zamku? Zanimljiva priča o tome na što smo spremni kako bi zaštitili svoje bližnje, kako reagiramo kada je opasnost u blizini i kada se počnu otkrivati tajne koje smo sakrili i od sebe samih. Zamršeno, napeto i nepredvidivo štivo koje će obožavati svi ljubitelji trilera i krimića.

Primjedbe