On kaže/ona kaže, Erin Kelly

Naslov: On kaže/ona kaže
Autor: Erin Kelly
Broj stranica: 392
Cijena:  99,00 kn
Izdavač: Stilus Knjiga
Moja ocjena: 8/10


Dok su u ljeto 1999. godine prisustvovali festivalu u Cornwallu i gledali potpunu pomrčinu Sunca, Kit i Laura svjedočili su stravičnom događaju. Dok Kit nije siguran što je točno vidio, Laura je sigurna da su upravo prekinuli čin silovanja mlade djevojke. Muškarac u potpunosti poriče i tvrdi kako je djevojka Beth pristala na odnos s njim. Dok je djevojka u potpunosti izvan sebe, uplakana i izbezumljena, Laura odluči da trebaju potražiti pomoć policije.

Cijeli slučaj sveo se na njegovu riječ protiv njezine, a 2000. godine Jamie je proglašen krivim za silovanje. Kit i Laura pružali su Beth podršku tijekom suđenja i ostali uz nju dok slučaj nije bio u potpunosti riješen. U tom periodu Laura i Beth prilično su se zbližile i među njima je raslo prijateljstvo.

Danas, u 2015. godini, Laura i Kit žive u drugom mjestu, pod drugim imenima, nedostupni javnosti, nadajući se da ih Beth više nikada neće pronaći. Izopačene namjere stvarne ili lažne žrtve natjerali su Lauru i Kita na potpunu anonimnost i život u strahu. Što je Beth napravila i zašto njih dvoje strahuju za svoje živote? Od vječno zahvalne prijateljice Beth je prerasla u glavnog neprijatelja.

Što je Laura zaista vidjela one noći u Cornwellu i tko je u ovoj priči zaista žrtva? Zanimljivi likovi, na prvi pogled u potpunosti nevini, ali malo pomalo o sebi otkrivaju sitne laži koje će zamrsiti cijelu priču. Sumnjat ćete na nevine dok će vam glavni krivci vješto promaknuti.

Neizvjesna priča koja vas tjera na čitanje, bez imalo nagovještaja o tome što se zaista dogodilo i tko priča pravu istinu. Miješajući prošlost i sadašnjost te priču Kita i Laure, autorica stvara napetost, a priča iz poglavlja u poglavlje postaje sve zanimljivija. Priča o malim bijelim lažima koje su se otele kontroli, a sami ćete otkriti čije će laži proći nekažnjeno, a tko će lažima uništiti tuđe živote. Ovi će se likovi dovesti do situacije kada nove laži postanu jedino oružje i jedan i jedini način izlaza.

Uzbudljivo, pametno i prevrtljivo štivo koje će vas držati prikovanima uz knjigu. Razmišljat ćete o tome koliko nijansi laži imaju, jesu li sve jednako važne i kakve posljedice nose. Do samog ćete se završetka pitati tko tu stvarno govori istinu, a tko se skriva iza laži. S likovima ćete se lako povezati, ali u nikoga od njih nećete imati povjerenja. Tko će vas prevariti, a tko dokazati svoju nevinost?

Primjedbe