Fantastično sjajne žene koje su promijenile svijet, Kate Pankhurst

Naslov: Fantastično sjajne žene koje su promijenile svijet
Autor:  Kate Pankhurst
Broj stranica: 32
Cijena: 59,00 kn
Izdavač: Profil
Moja ocjena: 10/10


Ova me slikovnica osvojila na prvi pogled. Predivna žuta naslovnica, sjajna slova, fantastične ilustracije. A tek kad ju otvorite, tu tek slijedi iznenađenje. Nimalo ozbiljna, a opet tako poučna, jednako zabavna i odraslima i najmlađima. 

Trinaest predivnih priča o ženama koje su promijenile našu povijest, ženama koje su slijedile svoje srce i svoje snove te napravile velike promjene. Tako ćete čitati o nadarenoj spisateljici Jane Austen, jednoj od najvažnijih paleontologa u povijesti - Mary Anning, pilotkinji Ameliji Earhart koja je sama preletjela Atlantik, aktivistici Emmeline Pankhurst koja se izborila za pravo glasa žena te druge žene koje su bile jednako važne za mnoga postignuća.

Slikovnica obiluje prekrasnim ilustracijama, a tekstove ćete pronalaziti u oblačićima i raznim oblicima što ju čini još zabavnijom i lakšom za čitanje. Načinom na koji je pisana svakako je prilagođena djeci. Slikovnica je ovdje da pomogne u namjeri da djeca već od najranije dobi slijede svoje snove i svoje srce. Sigurna sam da će biti jednako zabavna i odraslima i djeci, a njene priče savršena su inspiracija i motivacija. 









Primjedbe