Sestra, Rosamund Lupton

Naslov: Sestra
Autor: Rosamund Lupton
Broj stranica: 371
Cijena:  39,90 kn
Izdavač: Mozaik knjiga
Moja ocjena: 8/10
























Psihološki triler, ne toliko napet, ali opet dovoljno zanimljiv i uzbudljiv. Malo laganijeg tempa, bez puno naglih preokreta, donosi priču o dvjema sestrama, izuzetno povezanima, iako fizički jako udaljenima. Za mene ovo nije bila knjiga koju sam pročitala u jednom dahu, ali opet jedan prilično dobar psihološki triler i svakako preporučam pročitati.

Priča kreće kada Beatrice zaprimi poziv da je njena sestra Tess nestala. Beatrice bez razmišljanja odmah kreće prema Londonu, u potrazi za sestrom. Nažalost, nakon četiri dana potrage, Tess je pronađena mrtva u zahodskoj zgradi u Hyde Parku. Sve ukazuje na to da je Tess počinila samoubojstvo nakon rođenja mrtvorođenčeta. Toliko povezane, a Beatrice tek sada saznaje za sve ovo? Je li moguće da Tess s njom nije podijelila istinu oko rođenja mrtvog djeteta?



Dok svi vjeruju kako je Tess zaista počinila samoubojstvo, Beatrice odbija u to povjerovati i kreće u potragu za ubojicom. Tijekom dvomjesečne potrage, Beatrice se upušta u samostalnu istragu, a sve to promijenit će njen vlastiti život i još ju više zbližiti sa sestrom.

Nevjerojatna priča o dvjema sestrama, njihovoj ljubavi i povezanosti, mladom životu koji je naglo ugašen i velikoj borbi starije sestre koja svoj život dovodi u opasnost ne bi li saznala istinu o sestrinoj smrti. Zanimljivost prilikom čitanja donosi način na koji je ova knjiga pisana, a to je kombinacija prošlosti i budućnosti i to na način da Beatrice cijelu potragu prepričava svojoj sestri u pismu. 

Primjedbe