Noć kad je Olivia pala, Christina McDonald

Broj stranica: 346
Izdavač: Mozaik knjiga
Moja ocjena: 8/10
Svoj primjerak pronađite OVDJE



Roditelji često misle kako u potpunosti poznaju svoju djecu; znaju gdje se kreću, s kim se druže, kako im je u školi i što žele raditi u budućnosti. No što ako je istina potpuno drugačija? Što ako smo toliko opsjednuti da dijete zaštitimo od svega lošega da ne vidimo neke puno gore stvari? Znamo li baš uvijek što je najbolje za našu djecu?


Olivia Knight 17-ogodišnja je učenica, uvijek uzorna, pristojna i odgovorna, dobra prijateljica i još bolja kći koja poštuje sva majčina (ponekad i pretjerana) pravila. No je li Olivia zaista takva ili je to samo mišljenje Abi Knight, njezine brižne samohrane majke?


Kada jedne noći Olivia doživi nesreću, a na životu je drže samo aparati, kreće niz događaja koji će život njene majke okrenuti naglavačke. Policija tvrdi da je Olivia slučajno pala s mosta u ledenu rijeku, no masnice na njenim rukama upućuju na drugu priču. Abi sumnja kako je Oliviju netko gurnuo u rijeku. Dok joj doktori priopćavaju šokantnu vijest da je Olivia trudna, Abi je prisiljena što prije otkriti tko je želio nauditi njezinoj kćeri.

Christina McDonald predstavila se svijetu s ovim odličnim prvijencem, psihološkim trilerom s elementima obiteljske drame. Autorica je vješto dozirala situacije iz prošlosti i sadašnjosti, odlično kombinirajući poglavlja koja zasebno pričaju Olivia i Abi. I dok se Olivijina verzija znatno razlikuje od majčine, na vama je da povežete činjenice i otkrijete zagonetku. Autorica nas vješto navodi na moguće krivce, dok će na samom kraju potpuno iznenaditi šokantnom istinom. Istodobno silovit i tužan završetak u vama će pokrenuti vrtlog emocija i začudit ćete se koliko snage roditelji imaju kada su u pitanju njihova djeca.


Vrlo zanimljva, napeta i dobro ispričana priča u knjizi koju ćete teško ispuštati iz ruku. Priču o ljubavi između djeteta i majke vrlo je emotivno ispričala autorica od koje očekujem još ovako dobrih priča. Dok je Oliviju s jedne strane prikazala kao tipičnu tinejdžericu koja tek otkriva dobro i loše u ljudima oko sebe, Abi je ostavila dojam majke koja će sve učiniti za svoje dijete, majke koja dobije nadljudsku snagu kad je u pitanju život njene kćeri. Ovo je priča koja nikoga neće ostaviti ravnodušnima, a iznenadit ćete se kako jedan triler može istodobno biti i dirljiv i napet. Od mene imate veliku preporuku!

Primjedbe